E-mail en PDF Analytics nu voor alle gebruikers beschikbaar

Half maart werd duidelijk dat het team van Google Analytics was begonnen met het uitrollen van de mogelijkheid om rapporten te exporteren als PDF en de mogelijkheid om rapporten automatisch te mailen binnen de nieuwe interface van de statistiekendienst. De functionaliteiten werden gefaseerd uitgerold en Google heeft nu laten weten dat alle gebruikers nu beschikken over deze twee mogelijkheden. Boven elk rapport staat in de werkbalk een knop e-mail en PDF is te vinden door bovenin op de knop Export te klikken.

Opnieuw instellen

Belangrijk om te weten is dat als je als gebruiker al had ingesteld in de oude interface van Google Analytics dat rapporten automatisch moeten worden verzonden naar bepaalde personen deze instellingen straks geheel komen te vervallen. Je zult in de nieuwe interface deze e-mails opnieuw moeten aanmaken. Het voordeel hiervan is dat je direct kunt bekijken of alle ingestelde e-mails nog relevant zijn maar het nadeel is uiteraard dat als je veel mails hebt ingesteld het overzetten een hoop extra tijd zal gaan kosten.

Het is nog niet zo dat de al ingestelde mails direct komen te vervallen, je hebt nog even de tijd want pas later dit jaar zal de oude interface offline worden gehaald.

Wel heb je enkele nieuwe opties, zo kun je nu bepalen op welke dag van de week een rapport verzonden moet worden en er kan ingesteld worden dat het versturen na een bepaalde periode, bijvoorbeeld 6 of 12 maanden, automatisch wordt stopgezet.

Lees meer over: ,