DVD’s afspelen in Windows 8 standaard niet mogelijk

In Windows 7 is het standaard mogelijk om met Windows Media Center of Windows Media Player films op DVD af te spelen, echter zal het straks standaard niet meer mogelijk zijn om films op DVD af te kunnen spelen in de nieuwe versie van Windows.

Omdat de verkoop van DVD's wereldwijd daalt en de kosten om afspelen van fysieke DVD's mogelijk te maken heeft Microsoft besloten om in de nieuwe versie van het besturingssysteem Windows Media Center standaard niet meer op te nemen maar beschikbaar te maken als aanvulling. Degene die wel graag DVD's willen afspelen zullen deze aanvulling, waarvan de prijs nog niet duidelijk is, dus apart moeten aanschaffen.

Dit alles kan straks via het Configuratiescherm. Gebruikers van de standaardversie van Windows 8 kunnen het Windows 8 Pro Pack aanschaffen met als resultaat Windows 8 Pro met Windows Media Center. Gebruikers die al Windows 8 Pro hebben kunnen het Windows 8 Media Center Pack kopen om onder andere DVD's af te kunnen spelen.

Windows Media Player is standaard wel aanwezig in alle versies van het besturingssysteem maar dus zonder de mogelijkheid om films op DVD af te spelen.

Lees meer over: ,