Duitser vernielt Street View auto

Afgelopen week in de nacht van donderdag op vrijdag heeft een onbekende dader in Duitsland een geparkeerde Street View auto beschadigd. Het incident deed zich voor in Oldenburg in de Duitse deelstaat Nedersaksen. De dader verbrak de kabel die loopt van de op het dak gemonteerde camera naar het systeem in de auto en liet een band leeglopen. De dader was wel zo attent om een notitie achter de ruitenwisser te plakken om de bestuurder te wijzen op de platte band.

Nog niet beschikbaar

Street View is op dit moment nog niet beschikbaar in Duitsland vanwege privacybezwaren. De Duitse autoriteiten gaven afgelopen jaar toestemming aan Google om foto's te maken maar begin februari maakte de minister van Consumentenbescherming, Ilse Aigner bekend deze beslissing te willen herroepen vanwege een groot aantal klachten.

Onlangs werd bekend dat Google nu waarschijnlijk Duitsers de mogelijkheid gaat geven om zichzelf op voorhand uit te sluiten van opname in Street View. Google wil op deze manier tegemoet komen aan de bezwaren. Als dit doorgaat kunnen Duitsers in dat geval hun adres opgeven, waarna hun huis niet op internet zal verschijnen.