Dropbox krijgt twee-staps-verificatie, kan nu uitgeprobeerd worden

Google kent de mogelijkheid al geruime tijd, Outlook.com gaat het in ieder geval niet krijgen zo werd onlangs duidelijk maar Dropbox krijgt het binnenkort wel, twee-staps-verificatie. Maak je gebruik van Dropbox dan kan deze extra beveiligingslaag nu al uitgeprobeerd worden, het is el vereist om een betaversie van Dropbox te installeren.

De bedoeling is dan dat je na het inschakelen van de feature eerst inlogt met een gebruikersnaam en wachtwoord en daarna een aanvullende code invoert die kan worden gestuurd naar een mobiel of worden gegenereerd met een applicatie. Uitproberen kan door naar deze pagina te gaan en vervolgens in de instellingen de feature in te schakelen.

Zodra je doorgaat naar de volgende stap om twee-staps-verificatie in te schakelen zal er gevraagd worden om een wachtwoord. Daarna heb je de keuze om de codes te laten versturen als SMS naar je mobiel of de codes te genereren met een applicatie. Als je de voorkeur geeft aan een applicatie dan kan Google Authenticator voor iPhone, Android en BlackBerry worden gebruikt, handig als je deze al voor een Google account gebruikte.

Lees meer over: