Downloaden Winamp nog steeds mogelijk, muziekspeler leeft nog

Downloaden Winamp nog steeds mogelijk, muziekspeler leeft nog

Recent werd er middels een melding op Winamp.com aangekondigd dat de ooit populaire muziekspeler per 20 december niet meer beschikbaar zou zijn. Een reden werd niet gegeven door eigenaar AOL maar waarschijnlijk werd deze beslissing genomen onder andere vanwege de populariteit van diensten als Spotify, iTunes en Google Music.

Al snel na de aankondiging volgde enkele geruchten over een mogelijke overname, zelfs Microsoft werd genoemd, maar hier is verder nog geen duidelijkheid over.

In ieder geval is 20 december nu geweest en de muziekspeler is nog altijd gewoon beschikbaar op de website om te downloaden, de melding over het stoppen van de ontwikkeling per 20 december is nog wel te zien. Mogelijk is er inderdaad een partij die de software zou willen overnemen van AOL en is zodoende de deadline opgeschoven al is het dan nog wel de vraag wat er na een eventuele overname met Winamp zal gaan gebeuren.

Spotify

Afgelopen vrijdag 20 december kwam Spotify nog met een eerbetoon aan Winamp met de introductie van Spotiamp, een programma met de klassieke layout van Winamp voor Windows waarmee na downloaden en installeren geluisterd kan worden naar muziek van Spotify. Spotiamp is echter alleen beschikbaar voor gebruikers van Spotify Premium.

spotiamp

Lees meer over: ,