Doorzoek oude tweets met Google

Begin december vorig jaar introduceerde Google realtime search. Als het relevant is wordt er in de zoekresultaten een blok getoond met daarin actuele tweets en berichten van netwerken als Google Buzz, MySpace, Facebook en Blogs. Sinds vorige maand is realtime search wereldwijd beschikbaar. Vandaag introduceert Google een mogelijkheid om oude tweets te doorzoeken.

De functie wordt in de komende dagen uitgerold, eventueel nu al uitproberen kan hier. Straks is het archief te vinden door na het uitvoeren van een zoekopdracht te klikken op ''opties weergeven". In het menu klik dan op het item Updates. Bovenaan de pagina staat een grafiek waarmee je door de tijd heen kunt bladeren. Dit kan per dag, maand en jaar.

Zodoende kun je dus eenvoudig terugkijken wat mensen op Twitter hebben gezegd over een bepaald onderwerp. Op dit moment kun je maximaal teruggaan tot 11 februari 2010 en binnenkort wordt het mogelijk om terug te gaan naar het moment dat de eerste tweet werd geplaatst, dit was op 21 maart 2006.