Doodles: Veterans Day, Remembrance Day, Polen en Sun Yat-sen

Vandaag staat op de Amerikaanse homepage van de zoekmachine een doodle vanwege Veterans Day, de dag waarop de VS haar eer betonen aan iedereen die gediend heeft in de strijdkrachten. Deze feestdag vind eveneens elk jaar plaats op 11 november en is met name bedoeld om nog levende veteranen te bedanken voor bewezen diensten.

Doodle categorie: Veterans Day

Remembrance Day

In het Vereningd Koninkrijk, Canada en Frankrijk heet deze dag Remembrance Day en Armistice Day. De dag is daar meer gericht op het herdenken. Daarom staat er vandaag op de homepage van Google.co.uk maar ook op de Australische en Franse homepage een vermelding in de vorm van een bloem.

Doodle categorie: Remembrance Day

Onafhankelijkheidsdag Polen

Polen viert vandaag de onafhankelijkheid en daarom onderstaand logo op de homepage.

Doodle categorie: Onafhankelijkheidsdag Polen

Sun Yat-sen

Sun Yat-sen was de grondlegger van het republikeinse China en initiator van de eraan voorafgaande Xinhai-revolutie. De oude Nederlandse naam is Soen Jat-sen. Sun Zhongshan wordt in China als standaardnaam gezien.

Doodle categorie: Verjaardagen: Politici

Mustafa Kemal Atatürk

Dan stond er gisteren onderstaande vermelding op Google Turkije vanwege Mustafa Kemal Atatürk. Mustafa Kemal Atatürk was een officier van het Turkse leger, schrijver, staatsman en de grondlegger en eerste president van de republiek Turkije.

Doodle categorie: Google Linten / vermeldingen

Lees meer over: ,