Doodles: Overzicht geanimeerde logo’s en doodles afgelopen dagen

Sinds begin 2010 heeft Google enkele keren bijzondere logo's op de homepage geplaatst die verder gingen dan de logo's die in de jaren ervoor verschenen. Dit begon allemaal op 4 januari 2010 toen een logo geplaatst werd om de geboortedag van Isaac Newton te herdenken. Op het moment dat de homepage werd bezocht viel er een appel van de boom. Sindsdien zijn er diverse geanimeerde logo's geplaatst zoals bijvoorbeeld recent nog het logo ter ere van Jules Verne en het logo ter ere van Thomas Edison.

Deze logo's worden nu naast de vermeldingen in de bestaande categorieën uitgelicht in een nieuw overzicht. Zo kun je eenvoudig deze logo's terugvinden en nog even de onderzeeër van vorige week besturen of spelen met Pac-man. Het overzicht vind je hier.

Andere logo's

Naast de logo's ter ere van Jules Verne en Thomas Edison die wereldwijd op alle homepages werden geplaatst waren er deze maand nog enkele andere doodles die op lokale versies van de zoekmachine verschenen, deze hieronder.

Naomi Uemura - 11 februari

Afgelopen vrijdag stond deze doodle op de homepage van Google Japan in het teken van Naomi Uemura, de eerste Japanse alpinist die de toppen van onder andere de Mont Blanc, Killimanjaro, en Mount Everest bedwong.

Google Doodle:

Doodle categorie: Verjaardagen: Diversen

Super Bowl - 6 februari

Op zondag 6 februari plaatste YouTube onderstaand logo vanwege de Super Bowl, de finale van de belangrijkste competitie van het American football.

Google Doodle:

Doodle categorie: Sport: Super Bowl

Jan Werich - 6 februari

Doodle in het teken van de Tsjechische acteur Jan Werich.

Google Doodle:

Doodle categorie: Verjaardagen: Filmregisseurs en acteurs

Familiedag Israël - 4 februari

Logo in het teken van familiedag op de homepage van Google Israël.

Google Doodle:

Doodle categorie: Diverse Feestdagen en festivals

Almeida Garrett - 4 februari

Op 4 februari stond onderstaand logo op de homepage van Google Portugal in het teken van de Portugese schrijver Almeida Garrett.

Google Doodle:

Doodle categorie: Verjaardagen: Schrijvers en dichters

Lees meer over: ,