Doodles: Martin Luther King Day, Kite Festival en Seijin no hi

Vandaag staat op de Amerikaanse homepage van Google een logo in het teken van Martin Luther King Day. Sinds 2005 plaatst Google elk jaar een doodle vanwege deze nationale feestdag die jaarlijks valt op de derde maandag van januari. Martin Luther King, geboren op 15 januari 1929 werd beroemd in de jaren vijftig en zestig dankzij zijn geweldloze verzet tegen de rassenscheiding in de Verenigde Staten.

Google Doodle:

Categorie: Martin Luther King Day

Kite Festival India

Afgelopen vrijdag stond op de homepage van Google India onderstaand logo vanwege het Kite Festival (Makar Sankranti) georganiseerd in Jaipur. Op deze dag wordt gevierd dat de glorieuze zonnegod Makar Sankranti weer richting het noorden gaat.

Google Doodle:

Doodle Categorie: Kite Festival India

Labafestival

11 januari stond op de homepage van Google China een doodle in het teken van het Labafestival, een traditionele Chinese feestdag die wordt gevierd op de 8e dag van de 12e maand van de Chinese kalender.

Google Doodle:

Doodle categorie: Labafestival

Meerderjarigheidsdag Japan

Als laatste stond op 10 januari een doodle op de homepage van de Japanse versie van de zoekmachine vanwege Meerderjarigheidsdag. Dit is een speciale feestdag in Japan voor alle mensen die de leeftijd van 20 bereiken.

Google Doodle:

Doodle categorie: Meerderjarigheidsdag Japan

Lees meer over: ,