Google plaatst Thanksgiving logo met link naar recepten

Ondanks dat het aanstaande donderdag pas Thanksgiving is in de Verenigde Staten heeft Google vandaag alvast een logo op de Amerikaanse homepage van de zoekmachine geplaatst om gebruikers vast voor te bereiden op de nationale feestdag. In de doodle zijn allerlei ingrediënten te zien, het klikken op het logo brengt je naar een pagina met daarop recepten gericht op Thanksgiving van TV chef Ina Garten.

Het komt niet vaak voor dat Google een aantal dagen voor de daadwerkelijke feestdag al start met het plaatsen van logo's. Het is de eerste keer dat een doodle wordt gelinkt naar een pagina in plaats van naar relevante zoekresultaten wat normaal gesproken het geval is. Tevens wordt voor het eerst een persoon gepromoot die zelf niets te vieren heeft.

In de komende dagen volgen er nog een aantal Thanksgiving doodles, deze zullen aan het overzicht worden toegevoegd, te bekijken via de link: Thanksgiving.

Doodle categorie: Thanksgiving

Andere recente doodles

Dan werden er vandaag en in de afgelopen dagen nog diverse logo's andere doodles op lokale homepages geplaatst. Zo staat er vandaag een logo op de homepage van Japan vanwege de Dankdag voor de arbeid. Deze dag werd in 1948 ingesteld. Het is een dag om elkaar te bedanken voor het werk dat er door het jaar heen is gedaan.

Google Doodle:

Doodle categorie: Diverse Feestdagen en festivals

Manuel de Falla

Manuel María de Falla y Matheu was een Spaanse componist.

Google Doodle:

Doodle categorie: Verjaardagen: Muzikanten, choreografen, etc.

Onafhankelijkheid Libanon

Gisteren vierde Libanon de onafhankelijkheid en de zoekmachine vierde dit mee.

Google Doodle:

Doodle categorie: Onafhankelijkheid Diverse landen

Loy Krathong

Google Thailand stond afgelopen zaterdag in het teken van Loy Krathong. Loy Krathong is een festival dat gevierd wordt in Thailand en omliggende landen.

Google Doodle:

Doodle categorie: Loy Krathong

Onafhankelijkheid Marokko

De staat Marokko is ontstaan toen het land zich onafhankelijk verklaarde van Frankrijk op 2 maart 1956. Google vierde dit met onderstaand logo.

Google Doodle:

Doodle categorie: Onafhankelijkheid Marokko

Taha Hussein

Ter ere van de Arabische schrijver Taha Hussein stond vorige week onderstaand logo op de homepage van Google Egypte.

Google Doodle:

Doodle categorie: Verjaardagen: Schrijvers en dichters

Lees meer over: ,