Doodles: India, Korea, Thailand, Ecuador, China, Japan en Singapore

Op de homepage van Google India staat voor het eerst sinds twee jaar weer een logo om de onafhankelijkheid te vieren. Het is wel direct een speciale doodle, want deze is geanimeerd. De geschiedenis van de Republiek India begon op 15 augustus 1947 toen India een onafhankelijke Dominion werd binnen het Britse Gemenebest.

Doodle categorie: Onafhankelijkheid India

Onafhankelijkheid Korea

Vandaag op Google Korea een doodle vanwege de onafhankelijkheid. Na de annexatie in 1910 was Korea een Japanse kolonie tot 15 augustus 1945, toen met de capitulatie van Japan een eind kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Voor de oplettende kijker onder ons, er zit een foutje in het logo. Het betreft het gedeelte linksonder in het logo. De laatste streep is opgedeeld in twee stukken terwijl dit een hele streep moet zijn.

Doodle categorie: Onafhankelijkheid Korea

Qixifeest China

Het Chinese Qixifeest is de Chinese valentijnsdag. Het Qixifeest is een oosters feest dat op de zevende dag van de zevende maand van de Chinese kalender plaatsvindt.

Doodle categorie: Qixifeest

Daimonji Gozan Okuribi

Doodle vanwege Daimonji Gozan Okuribi de dag waarop het Obon festival wordt afgesloten. Sociaal netwerk Orkut vierde al eerder de start van het festival.

Doodle categorie: Diverse Feestdagen en festivals

Onafhankelijkheid Ecuador

Deze week stond onderstaand logo op de homepage van Google Ecuador om de onafhankelijkheid te vieren. Op 10 augustus 1809 ontstond in deze stad voor het eerst de roep om onafhankelijkheid van Spanje. In 1822 versloegen onafhankelijkheidsstrijders het Spaanse leger, en het land sloot zich vervolgens aan bij de Republiek Groot-Colombia van Simón Bolívar. In 1830 viel die republiek uit elkaar, en werd Ecuador onafhankelijk.

Doodle categorie: Onafhankelijkheid Diverse landen

Doodle 4 Google

Afgelopen week stond er een logo op de homepage van Google Thailand en een ander logo op Google Singapore. Beide logo's zijn winnende Doodle 4 Google logo's.

Doodle categorie: Doodle 4 Google

Lees meer over: ,