Doodle Schermen, vierde dag Londen 2012

Het onderdeel schermen staat op de vierde dag op het programma en Google speelt hier op in met een logo op de homepage van de zoekmachine. Het is de eerste keer dat de sport verwerkt is in een doodle, te zien is hoe een schermer de letter 'L' gebruikt.

Schermen is een vechtsport die men beoefent met een van volgende wapens: een floret, een degen of een sabel. Naast de Olympische sport onderscheidt men ook nog het spektakelschermen, het toneelschermen en de mensuur. De wereldkampioen bij de mannen degen is Anton Avdeev. Bij de vrouwelijke floretschermers is dat Aida Shanaeva.

De eerste wedstrijden zijn afgelopen zaterdag al gespeeld in het ExCeL Centre en de eerste medailles zijn ook al uitgereikt. Het gaat om de finales floret vrouwen en de finales sabel mannen, wat betreft de dames was er geen geheel Italiaans podium. Maandag vinden de voorrondes, kwartfinales en finales degen vrouwen plaats. Aanstaande woensdag zal de Nederlander Bas Verwijlen in actie gaan komen, als hij zich weet te plaatsen dan zal hij woensdagavond de finale spelen, live te zien vanaf 18:30 uur.

De laatste wedstrijden schermen op de Olympische Spelen worden op zondag 5 augustus afgewerkt, het gaat dan om de finale teams floret mannen om 19:00 uur.

Google Doodle:

Alle Olympische Google Logo's

Alle geplaatste logo's door Google in het teken van de Olympische Zomerspelen in Londen bekijk je in dit overzicht. Verder de doodles die werden geplaatst tijdens de vorige edities van de zomerspelen in 2000, 2004 en in 2008 maar ook alle in de afgelopen jaren geplaatste doodles in het teken van de winterspelen bekijk je via de onderstaande links.

Lees meer over: , ,