Doodle 4 Google Verenigde Staten

Google heeft de volgende Doodle 4 Google wedstrijd aangekondigd voor de Verenigde Staten. De wedstrijd heeft dit keer als thema "If I could travel in time, I’d visit..." en de winnaar zal op 18 mei te zien zijn op de Amerikaanse homepage van de zoekmachine.

Dit keer pakt Google de wedstrijd iets anders aan dan de vorige edities. Het is namelijk de eerste keer dat elke Amerikaanse staat een winnaar krijgt, van alle winnaars worden er 5 geselecteerd door de jury waarin onder andere zangeres Katy Perry zit. De gekozen logo's strijden vervolgens om de uiteindelijke plaats op de homepage op 18 mei.

Dat de wedstrijd altijd enthousiast wordt opgepakt bleek afgelopen jaar nog toen er maar liefst 107.000 creaties werden ingestuurd. De winnende scholier krijgt ook dit keer een mooie prijs, een studiebeurs van 30.000 dollar en de school krijgt 50.000 dollar.

Nederland

Het is niet bekend of er in Nederland al weer plannen zijn om een wedstrijd te organiseren. De wedstrijd werd in Nederland voor het eerst in 2009 georganiseerd. 700 basisscholen deden mee in 2009 en het winnende logo werd toen gemaakt door Josca van Doren die toen nog in groep 8 zat op basisschool De Havelt uit Handel.

De tweede keer dat de wedstrijd werd georganiseerd was in 2010 met als thema het WK voetbal in Zuid-Afrika. Het winnende logo werd toen gemaakt door Rens Doornbusch.

Een overzicht van alle Doodle 4 Google winnaars bekijk je hier.

Lees meer over: , ,