Dodenherdenking verstoord, reacties op Twitter

Tegen het einde van de twee minuten stilte tijdens de Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam ontstond er korte tijd paniek. Het publiek vluchtte alle kanten op, hekken vielen en de Koningin werd direct weggevoerd. Al snel werd bekend gemaakt dat er iemand "onwel" zou zijn geworden.

Direct op Twitter stroomde de reacties binnen. Snel werd al duidelijk uit de tweets dat er niemand onwel was geworden maar dat er iets anders aan de hand was. Ook snel werd de eerste video van het incident op YouTube geplaatst. In de video (hieronder) is direct aan het begin geschreeuw te horen waarna de paniek ontstaat.

Intussen stroomt Twitter vol met reacties. Onder andere de volgende reacties werden geplaatst door mensen op de Dam en geven een beeld van wat er echt is gebeurd.

"@floydion: Ik stond er net NAAST. Blanke man afgevoerd. Begon panisch te schreeuwen. Gewapend of niet, was GROTE paniek dodenherdenking"

"@tomroes: Ik stond in de hoek waar het gebeurde: tijdens stilte rende schreeuwende man het publiek in, daardoor paniek"

Update

Het blijkt inderdaad om een man te gaan die de herdenking heeft verstoord. De man is gearresteerd. Premier Balkenende liet weten dat er dertig mensen gewond zijn geraakt.

Lees meer over: ,