Doctor Who logo van Google, interactief spel voor vijftigste verjaardag van de serie

Er staat vandaag een interactief logo op de homepage van Google en deze staat in het teken van de vijftigste verjaardag van Doctor Who. Doctor Who is een sciencefictionserie over een tijdreiziger. De BBC zond deze serie van 1963 tot 1989 uit en hiermee was het de langstlopende sciencefictionserie. In 1996 werd geprobeerd Doctor Who nog nieuw leven in te blazen met een televisiefilm die als een soort pilot moest dienen voor een nieuwe serie. Hoewel deze film een kijkcijfersucces was in het Verenigd Koninkrijk werd het niets in de Verenigde Staten, waar men deze nieuwe serie wilde produceren, en het project werd dan ook niet voortgezet. De serie werd in 2005 hervat met BBC Wales als producent.

Interactief logo

Het is een uitgebreide interactief doodle geworden die is gemaakt in samenwerking met de BBC. In de doodle is het de bedoeling dat je de zes letters van Google weer terug weet te vinden door de verschillende levels uit te spelen, de zes letters zijn gestolen door de gevaarlijke wezens Daleks. Doctor Who verplaatst zich door de levels met de TARDIS wat een afkorting is voor Time And Relative Dimension In Space. Het voertuig heeft van buiten de vorm van een politiehokje uit de jaren 50 al is de vergelijking met een blauwe telefooncel ook snel gemaakt. Aan de binnenkant is de TARDIS groter dan een telefooncel.

Enige tijd geleden plaatste Google in Google Maps Street View de TARDIS als Easter Egg en kun je deze digitaal aan de binnenkant bekijken. Meer hierover lees je hier, een overzicht van andere Easter Eggs verstopt door Google in allerlei producten bekijk je hier.

Een volledig overzicht van alle logo's van Google geplaatst sinds 1998 bekijk je hier.

Lees meer over: ,