Do A Barrel Roll Easter Egg van Google werkt te vroeg

Al een behoorlijke tijd bestaat in de zoekmachine van Google de Easter Egg Do A Barrel Roll. Het geintje werd door het bedrijf begin november 2011 al verstopt in de zoekmachine, na het uitvoeren van de zoekopdracht Do A Barrel Roll zal de pagina met zoekresultaten ronddraaien. Hetzelfde draaiende effect is te zien met de zoekopdracht 'Z or R twice'.

do_a_barrel_roll

Echter nu blijkt dat deze Easter Egg nog een ander klein effect heeft want zodra je al begint met het typen van 'Do A' zal de pagina met zoekresultaten direct al draaien. Dit heeft te maken met de suggesties die Google standaard toont onder het zoekveld. Tijdens het typen van een zoekopdracht worden de suggesties getoond en zal Google alvast de pagina met zoekresultaten laden. Vanwege de populariteit van de Easter Egg verschijnt 'Do A Barrel Roll' als eerste suggestie na het typen van 'Do A' en zodoende draait de pagina met resultaten al voordat de zoekopdracht is getypt, eigenlijk dus veel te vroeg.

Een video van Do a Barrel Roll zie je hieronder, andere Easter Eggs van Google verstopt in de zoekmachine en in diverse andere producten zoals YouTube bekijk je op deze pagina.

Lees meer over: , ,