Dlvr.it voegt Goo.gl toe

Het was al mogelijk om binnen Dlvr.it een koppeling te maken met URL-verkorter Bit.ly en daar is nu Goo.gl aan toegevoegd. Links die worden gedeeld middels Dlvr.it worden na het instellen automatisch verkort met de service van Google waar je dan ook direct de bijbehorende statistieken terug kunt vinden.

Om de service van Google in te stellen ga in het menu naar Settings en klik in het submenu op Short Links. Je ziet dan de huidige URL-verkorters die zijn ingesteld, klik eronder op de knop Add shortener en selecteer in de popup die opent Goo.gl.

Vul dan in het veld Account Name je eigen gebruikersnaam in en klik op Start authorization om Dlvr.it te koppelen met je Google account zodat je statistieken eenvoudig terug kunt vinden. Er worden, behalve voor de URL-verkorter geen gegevens gedeeld met Google.

Plaats daarna eventueel vinkjes eronder om de URL-verkorter als standaard in te stellen voor toekomstige routes en eventueel direct voor de bestaande bestaande routes. Na het klikken op de knop Save shortener is Goo.gl ingesteld.

Lees meer over: , , ,