Dlvr.it instellen om berichten te plaatsen op Twitter en Facebook

Handig alternatief voor het bekende Twitterfeed is het in 2009 gelanceerde Dlvr.it om automatisch berichten van een weblog op basis van een RSS feed te plaatsen op Twitter en andere sociale netwerken. Een account aanmaken kan door hier een e-mailadres plus een wachtwoord op te geven waarna je kunt beginnen met het instellen van je Feed.

In stap 1 in het veld 'Enter your blog or feed URL:' vul het adres in van je eigen RSS feed. Eronder bepaal je of alle bestaande berichten direct geplaatst moeten worden op de sociale netwerken die je zo meteen gaat instellen of dat je witl beginnen met het eerst volgende nieuwe bericht. Klik daarna op de knop 'Next' om door te gaan.

Stap 2: Instellen netwerken

In de tweede stap stel je in op welke sociale netwerken je berichten automatisch wilt gaan plaatsen. Op het moment van schrijven is plaatsing mogelijk op de volgende netwerken: Twitter, Facebook, LinkedIn, Buzz, Tumblr, Identi.ca, Ping.fm, MySpace en FourSquare.

Zodra je klikt op bijvoorbeeld Twitter of Facebook wordt je direct doorgestuurd om toestemming te geven dat Dlvr.it automatisch berichten mag gaan plaatsen. Als je bijvoorbeeld Twitter dan hebt gekozen en toestemming hebt gegeven kom je terecht in het beginscherm van Dlvr.it waar eerst een welkomst bericht volgt. Nadat je deze weg hebt geklikt zie je de nieuwe route zoals Dlvr.it deze koppelingen noemt in beeld staan.

Routes

Zoals je hierboven in de afbeelding ziet zet Dlvr.it de bronnen (sources) aan de linkerkant en aan de rechterkant worden de bestemmingen (destinations) geplaatst. Het is dan ook mogelijk om binnen een route meerdere bronnen in te stellen die bijvoorbeeld allemaal worden geplaatst op hetzelfde Twitter account. Tegelijkertijd is het dan mogelijk om meerdere bestemmingen in te stellen binnen een route.

Achter elke bron en achter elke bestemming staat een knop om bepaalde zaken in te stellen. Tevens kan elke bron, bestemming en route op pauze gezet worden.

Instellingen Bron

De instellingen van de bron zijn te bewerken door achter de bron op het kleine potloodje te klikken. In het venster dat opent stel je dan in onder het tabblad 'Feed Update' hoe vaak de Feed gecontroleerd moet worden op nieuwe berichten en hoeveel berichten er per keer, en maximaal per dag geplaatst mogen worden op bijvoorbeeld Twitter.

Eventueel kan er onder het tabblad 'Item text' een standaard Prefix / Suffix worden ingesteld en eventueel zijn hier woorden automatisch te vervangen.

Instellingen Bestemming

Door achter een bestemming te klikken op het potloodje komen de instellingen tevoorschijn. Op het tabblad 'Post content' bepaal je dan of alleen de titel van een bericht wordt geplaatst, met of zonder link en met of zonder een stukje van de omschrijving. Tevens de optie om in te stellen dat er standaard tekst voor of achter een bericht wordt geplaatst zoals bijvoorbeeld een hashtag voor berichten die je op Twitter plaatst.

Overig

Bovenaan in Dlvr.it zie je een aantal hoofdmenu items waaronder 'Post'. Hier de mogelijkheid om op geselecteerde sociale netwerken direct vanuit Dlvr.it een bericht te plaatsen. Door naar Settings te gaan en vervolgens te klikken op 'Short links' kan er een URL-verkorter worden ingesteld zoals bijvoorbeeld Bit.ly.

Dit laatste is met name handig als je gebruik maakt van een eigen domein om URL's te verkorten wat in het geval van WebSonic.nl 'wbsc.nl' is.

Al met al is Dvlr.it een goede manier om berichten automatisch te plaatsen op sociale netwerken en tevens een goed alternatief voor Twitterfeed.