Diverse functies Google Webmaster Tools komen te vervallen

Diverse functies van Google Webmaster Tools zullen binnen twee weken komen te vervallen, het gaat om de volgende onderdelen: Statistieken voor aanmeldingen, de tool om een robots.txt bestand te maken en als laatste het experimentele Siteprestaties.

Statistieken voor aanmeldingen

Statistieken voor aanmeldingen maakt al lang deel uit van Webmaster Tools en is te vinden onder het item 'Uw site op internet'. Hier zie je hoeveel gebruikers zich via producten van Google zoals Reader je RSS feed, mits aanwezig, hebben ingesteld. Dit aantal is dus geen weergave van het totaal aantal abonnees en als alternatief hiervoor wordt FeedBurner aangeraden, een tool van Google om statistieken bij te houden.

Robots.txt

Ook een onderdeel dat al een tijdje meegaat is de tool om een Robots.txt bestand te maken, te vinden door naar Siteconfiguratie te gaan en daarna te klikken op Crawlertoegang. Met de tool zet je middels een aantal klikken snel een dergelijk bestand in elkaar. Echter omdat volgens Google deze tool in de praktijk weinig wordt gebruikt en het eenvoudig is om een robots.txt bestand te maken is besloten om deze te verwijderen.

Siteprestaties

Siteprestaties bestond sinds eind 2009 en wordt volgens Google momenteel ook weinig gebruikt. Sinds de introductie staat de functie in het experimentele hoekje van Webmaster Tools en hier kunnen prestatiestatistieken van een website bekeken worden. Aangegeven wordt dat om de snelheid van een website te meten er genoeg alternatieven zijn zoals Google Analytics en een andere gratis tool van Google genaamd PageSpeed online.

Lees meer over: ,