Diverse coverfoto’s van pagina’s Facebook verdwenen

Facebook lijkt in de afgelopen dagen steeds strenger te zijn gaan kijken naar coverfoto's van profielen en pagina's. Diverse pagina's en diverse gebruikers zagen in de afgelopen dagen plotseling hun coverfoto verdwijnen zonder dat er aanvullende informatie werd gegeven door Facebook over waarom de grote foto bovenaan de pagina was verdwenen.

Een gebruiker had onder andere een foto van de serie Doctor Who geplaatst die offline werd gehaald door Facebook. Na het proberen om de afbeelding opnieuw te plaatsen verscheen er een melding waarin aangegeven werd dat de gebruiker een unieke foto moest kiezen en dat deze ruimte niet bedoeld was voor advertenties of andere promoties.

In een reactie laat het sociale netwerk weten dat het beleid verder niet gewijzigd is maar omdat er verder geen uitleg werd gegeven aan gebruikers is het ook niet duidelijk waarom de foto's offline zijn gehaald. Waarschijnlijk zal dit zijn gedaan omdat de foto's werden gezien als promotionele uitingen of omdat er sprake was van copyrightschending. In ieder geval is het volgens de regels van Facebook niet toegestaan om prijzen of aanbiedingen op te nemen in een coverfoto. Ook gegevens zoals een URL, e-mailadres of postadres mogen niet geplaatst worden en ook een verwijzing naar de Like knop is niet toegestaan.

In het geval dat Facebook een foto offline heeft gehaald blijft het origineel nog wel bestaan.

Lees meer over: