Dit jaar nog de iPad Mini

Geruchten dat Apple zou gaan komen met een kleinere versie van de iPad, ook wel iPad Mini genoemd gaan inmiddels al minstens anderhalf jaar rond maar tot op heden is er nog geen nieuw model verschenen. Bloomberg weet nu te melden op basis van twee anonieme bronnen dat het dit jaar toch echt gaat gebeuren dat Apple een kleinere versie van de iPad gaat lanceren, het nieuws komt vlak nadat Google en Microsoft beiden een eigen tablet presenteerde, Google kondigde de Nexus 7 aan en Microsoft de Surface.

De iPad Mini zou een scherm tussen 7 en 8 inch hebben iets wat overeenkomt met een eerder bericht uit april, toen werd er gesproken over 7.85 inch vergelijkbaar met de Nexus 7 en de Kindle Fire van Amazon. De huidige iPad heeft een 9.7 inch scherm. In april werd aangegeven dat de prijs van de nieuwe versie van de iPad zou gaan uitkomen tussen de 249 en 299 dollar, het rapport nu spreekt over een prijs van ongeveer 200 dollar waarvoor je ook een Nexus 7 hebt. De iPad Mini zou in ieder geval geen Retina-scherm hebben.

Er is in ieder geval wel interesse voor het apparaat. Uit een recent onderzoek uitgevoerd door PriceGrabber bleek dat meer dan de helft van de Amerikaanse consumenten zegt geintereseerd te zijn in de iPad Mini. Het is de verwachting dat de nieuwe iPad Mini in oktober gelanceerd zal worden, tegen die tijd zal ook de iPhone 5 gaan verschijnen. Apple heeft overigens momenteel volgens Gartner 61.4 procent van de tabletmarkt in handen.

Lees meer over: ,