Een digitale duik nemen in het Great Barrier Reef met Google Maps

Je kunt vanaf vandaag met Google Maps een digitale duik nemen (Google Seaview) in het Great Barrier Reef, mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen de Catlin Seaview Survey en Google eerder dit jaar aangekondigd. Deze onderwaterbeelden tonen gebieden binnen het Great Barrier Reef en verschillende andere onderzeese locaties in de Filipijnen en Hawaï. Deze beeldcollectie is nu voor iedereen toegankelijk in Google Maps.

Via Google Street View kun je de volgende riflocaties verkennen: het Heron-eiland en Lady Elliot-eiland binnen het Great Barrier Reef, de vulkaankrater Molokini op het eiland Maui en de Hanauma-baai in Oahu in Hawaï en als laatste het eiland Apo in de Filipijnen.

De Catlin Seaview Survey omvat een reeks van wetenschappelijke expedities die ten doel hebben om koraalriffen in alle delen van de wereld te verkennen. De onderwaterervaring wordt tot leven gebracht met behulp van speciaal ontwikkelde, geavanceerde technologie en de SVII-camera, de allereerste onderwatercamera die met een tablet is te bedienen. Voor dit doel worden 50.000 foto’s van rifomgevingen gemaakt. Het gaat om 360 graden panoramafoto’s met hoge resolutie die tot een vloeiend geheel worden samengevoegd.

Live Hangout

Vanavond om 19.00 uur kun je terecht op Google+ te kijken naar de eerste live, avondvullende duiksessie van de Catlin Seaview Survey. De Google+ Hangout kan live worden gevolgd op plus.google.com/+catlinseaviewsurvey en youtube.com/seaview.