Digg Reader nu live voor iedereen, goed alternatief Google Reader

digg_reader_logo Eerder deze week presenteerde Digg de eigen RSS-lezer die in de afgelopen maanden door een aantal medewerkers is gemaakt. De RSS-lezer is aanvankelijk gemaakt met gebruikers van Google Reader in het achterhoofd al zijn natuurlijk andere gebruikers ook welkom bij Digg. De uitrol begon rustig door mensen die zich al eerder op hadden gegeven toegang te geven tot de dienst en een hoop gebruikers hebben dit ook gedaan.

Gisteravond stond de teller nog op 3.3 miljoen feeds en inmiddels staat de teller al op meer dan 4.5 miljoen feeds. Het team heeft de RSS-lezer nu opengesteld voor de rest van de wereld en het aantal gebruikers zal in de komende dagen snel gaan stijgen. Er is ook een applicatie voor iOS, een applicatie voor Android zal op korte termijn gaan volgen.

In de komende maanden zal Digg aan de slag gaan met de verdere ontwikkeling, er zijn een aantal features die als urgent worden gezien en als eerste zullen worden opgepakt. Het gaat om een optie om alleen ongelezen berichten te kunnen zien, een markeren als ongelezen knop en een correcte weergave van het totale aantal ongelezen berichten.

Aanstaande maandag zal Google Reader definitief gaan sluiten en degene die het product nog gebruiken zien al een tijdje een dagelijkse melding over de sluiting op 1 juli in beeld verschijnen direct na het openen van Google Reader. Een overzicht van een aantal andere alternatieven voor Google Reader zoals bijvoorbeeld Feedly en The Old Reader zie je hier.

Lees meer over: , ,