Digg.com overgenomen door Betaworks

De sociale nieuwswebsite Digg.com is overgenomen door Betaworks, het bedrijf dat gevestigd is in New York en achter bit.ly, news.me en diverse andere succesvolle producten zit. De oprichter van Betaworks zal de CEO van de website worden.

Hoeveel er neergeteld is voor Digg is niet helemaal duidelijk, geruchten spreken over slechts 500 miljoen dollar maar in werkelijkheid zou het om een aanzienlijk hoger bedrag gaan. Ondertussen is ook duidelijk geworden dat the Washington Post 12 miljoen dollar heeft betaald voor het gehele team van Digg en dat het zakelijke netwerk LinkedIn rond de 3.75 en 4 miljone dollar heeft neergeteld voor verschillende patenten in het bezit van Digg waaronder het patent "het klikken op een button om een bericht omhoog te stemmen".

Digg werd in 2004 opgericht door Kevin Rose en de website was geruime tijd bijzonder populair maar de populariteit kwam tot een einde nadat een nieuwe design werd doorgevoerd en diverse populaire features kwamen te vervallen. Sinds kort werkt Kevin Rose bij Google, dit omdat Google het bedrijf Milk overnam opgericht door Rose.

In februari 2008 waren er overigens nog geruchten dat zowel Google als Microsoft de website zouden willen overnemen maar deze geruchten bleken later niet waar te zijn.

Lees meer over: , ,