Dexter op Uitzending Gemist pas na 22:00 uur beschikbaar

Een kleine wijziging betreffende de programma's Dexter en Spuiten en Slikken op Uitzending Gemist, beiden kunnen vanaf nu pas na 22:00 uur 's avonds bekeken worden. De overheid heeft beslist dat de Publieke Omroep net als gewoon op televisie de Kijkwijzer toe te passen op Uitzending Gemist. Alle programma's die geschikt zijn voor 16 jaar en ouder worden daarom nu van een tijdslot voorzien en zijn pas na 22:00 uur te bekijken, in eerste instantie gaat het dus alleen om Dexter en Spuiten en Slikken.

“Het internet is een open omgeving. Je kunt je dus afvragen hoe zinvol deze maatregel is. Vooral als je je realiseert dat de commerciële omroepen dit niet hoeven te doen. Wij hadden liever gekozen voor een open familieslot, waarbij ouders zelf de mogelijkheid wordt geboden content af te schermen, een voorziening die kabelexploitanten al bieden. Zo hadden we een beschermde omgeving kunnen bieden, zonder dat we liefhebbers van bepaalde programma’s moeten teleurstellen.” zegt Gerard Timmer, directeur Video.

Het is in de toekomst de bedoeling van de overheid om het mogelijk te maken om online leeftijdsverificatie in te voeren. Dit zou dan ook gebruikt kunnen worden om programma’s met een bepaalde leeftijdsclassificatie af te schermen. Een ander punt op dit moment is tevens ook dat de commerciële omroepen zich niet aan deze regels hoeven te houden.

Lees meer over: