Details over tablet van Google uitgelekt

Er gaan al geruime tijd geruchten dat Google deze week op de eigen conferentie, Google I/O in San Francisco een nieuwe 7 inch tablet zou gaan presenteren. Nu voor de presentatie zijn er al documenten over het nieuwe apparaat uitgelekt evenals foto's.

Wat nu naar buiten is gekomen is dat er twee modellen gaan komen, een eerste 8 GB versie voor 199 dollar en een 16 GB model voor 249 dollar. De maker van de hardware is vermoedelijk Asus en de tablet zal op de markt verschijnen met als naam Nexus 7.

De tablet bevat 1 Gb geheugen, een Tegra 3 quadcore 1.3GHz-processor en dus 8 of 16 GB opslagruimte. Ook zou de tablet voorzien zijn van een NFC-chip en Google Wallet zal geïnstalleerd zijn voor gebruik in de Verenigde Staten. De batterij is goed voor maximaal 9 uur. Uit de gelekte documenten blijkt niets over de afmetingen, wel komt naar voren dat dat de tablet het eerste apparaat zal zijn met de nieuwe versie van Android, Jelly Bean.

Volgens de documenten komt de Nexus 7 op 7 juli al beschikbaar in Australië, of het apparaat dan ook in andere landen zoals Nederland al te koop zal zijn is nog niet duidelijk.

Lees meer over: ,