Details over alternatief voor Google Reader van Digg

digg_logoAl snel nadat Google aankondigde te gaan stoppen met Google Reader kondigde Digg aan snel te gaan starten met een alternatief product voor de RSS-lezer van Google. De plannen van Digg om een RSS-lezer te gaan bouwen waren er op zich al voor later dit jaar maar zijn sneller opgepakt dankzij het stoppen van Google Reader per 1 juli.

Er werd gevraagd aan gebruikers van Google Reader om mee te denken en aan te geven wat belangrijk en handig is in een RSS-lezer. Er kwamen meer dan 800 reacties op de originele aankondiging van Digg, meer dan aanvankelijk verwacht. Na het combineren van de 800 reacties kwam Digg tot vier belangrijke punten, het nieuwe product moet zo snel mogelijk zijn, simpel, er moet een synchronisatieoptie aanwezig zijn en het moet eenvoudig zijn om feeds uit Google Reader te importeren. Digg geeft aan dat Google veel dingen goed heeft gedaan met Google Reader maar dat er op basis van de ontvangen feedback nog genoeg ruimte is voor verbetering. Zo wil Digg graag de mogelijkheid toevoegen om content binnen te halen van sites als Twitter, Facebook, LinkedIn en Reddit.

Omdat de nieuwe RSS-lezer zal worden opgezet door een klein team is de tijd krap. Digg vraagt dan ook aan gebruikers dat als er een feature mist op de dag van lancering dit aan te geven en geduldig te zijn. In de tussentijd zal Digg meer feedback gaan verzamelen. Op de hoogte blijven van de voortgang kan door een e-mailadres in te vullen op deze pagina.

Alternatieven voor Google Reader

Een overzicht met bestaande alternatieven voor Google Reader bekijk je hier. Veel producten profiteren al van de aankondiging van Google waarder de RSS-lezer, The Old Reader. The Old Reader had al snel na de aankondiging behoorlijk last van de vele nieuwe gebruikers. Feedly deed het ook goed, in de eerste 48 uur na de aankondiging van Google heeft deze RSS-lezer er maar liefst meer dan 500.000 gebruikers bij gekregen.

Lees meer over: , , ,