Dennis Hwang ontwierp het logo van Gmail

Dennis Hwang heeft het logo van Gmail gemaakt zo blijkt uit een bericht van Kevin Fox op Quora.com als een antwoord op de vraag wie het logo ooit bedacht heeft. Op dat moment was Dennis verantwoordelijk voor vrijwel alle speciale logo's van Google en zodoende kreeg hij ook het verzoek om het logo van Gmail te maken.

Alleen is het bijzondere in dit geval dat het logo pas de avond voor de lancering van de gratis maildienst op 1 april 2004 werd gemaakt. Dennis was de gehele dag al bezig met ideeën voor het logo dat ook moest aansluiten op het logo van Google zelf. Kevin Fox, die toen nog werkzaam was bij Google als designer en oprichter Sergey Brin zijn uiteindelijk die avond nog bij Dennis langs gegaan om te bekijken hoe hij het logo maakte.

Voor de eerste versie van het logo werd het schreeflettertype Catull gebruikt, bekend van het logo van Google zelf. Echter heeft het lettertype een vreemde letter "a" en zodoende werd besloten om alleen voor de letter "G" Catull te gebruiken en voor de andere letters een ander lettertype, volgens Kevin Myriad-Pro al weet hij dit niet meer zeker.

Google logo

Dennis is overigens niet degene die het Google logo heeft gemaakt, dit was Ruth Kedar.

Lees meer over: ,