Demonstratie CarPlay van Apple in uitgebreide video van Mercedes

Op de autobeurs in Genève heeft Mercedes een nieuw model gepresenteerd met ondersteuning voor CarPlay, het nieuwe systeem op maandag gepresenteerd door Google. CarPlay zorgt voor een koppeling tussen een iPhone en het entertainmentsysteem van een auto. Op die manier kunnen een beperkt aantal apps handsfee gestart worden door de bestuurder zoals bijvoorbeeld de telefoon, iMessage en de kaartenapp van Apple.

Met de introductie van het nieuwe model heeft Mercedes een video online gezet waarin uitgebreid CarPlay wordt gedemonstreerd. In de video is onder andere te zien hoe de bestuurder een persoon gaat opbellen door een opdracht te geven aan Siri. Tevens is te zien hoe Siri een ontvangen bericht voorleest en hoe de bestuurder een bericht dicteert om als antwoord die vervolgens door Siri na bevestiging wordt verzonden. Na het versturen van een bericht vraagt de bestuurder om een routebeschrijving naar Genève, de kaartenapp van Apple opent dan en leest de eerste stap voor. De video zie je hierboven.

Andere autofabrikanten die naast Mercedes op de autobeurs modellen met CarPlay van Apple geïntegreerd zullen gaan presenteren zijn Volvo en Ferrari. Autofabrikanten die bezig zijn met de integratie van CarPlay zijn BMW, Ford, Jaguar, Kia, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Citroën, Subaru, Suzuki, Toyota, General Motors, Honda en als laatste Hyundai.

Lees meer over: ,