Democratische partijconventie goed voor 9.5 miljoen tweets

Gisteren werd de Democratische partijconventie in Charlotte in de staat North Carolina afgesloten met een speech van president Barack Obama. In de afgelopen drie dagen dat de partijconventie duurde werden er in totaal 9.5 miljoen berichten geplaatst en dat is meer dan het dubbele aantal berichten tijdens de Republikeinse partijconventie.

Gisteren werden er maar liefst 4 miljoen berichten geplaatst over het evenement op Twitter waarvan de meeste tijdens de toespraak van de president, op het hoogtepunt werden er 52.757 berichten geplaatst op de microblogdienst. Vicepresident Joe Biden bereikte tijdens zijn toespraak een hoogtepunt van 17.932 berichten per minuut. De onderstaande uitspraken van Barack Obama waren gisteren erg populair op Twitter.

  • 43,646 tweets: “I'm no longer just the candidate, I'm the President”
  • 39,002 tweets: “I will never turn medicare into a voucher”
  • 38,597 tweets: Discussing Medicare
  • 37,694 tweets: “We don’t think government can solve all our problems…”
  • 34,572 tweets: Quips about the Olympics and “Cold War mind warp”

Afgelopen woensdag zorgde Michelle Obama nog voor 28.000 berichten per minuut op Twitter. Tegen het einde van de toespraak van Michelle Obama werd een piek gehaald van 28.003 berichten per minuut. Gisteren gaf oud-president Bill Clinton een toespraak en tegen het einde hiervan was er een piek op Twitter van 22.087 berichten per minuut.

Er werden dus alleen gisteren al 4 miljoen berichten geplaatst die specifiek gingen over de Democratische partijconventie, Twitter geeft aan ter vergelijking dat er slechts 1.8 miljoen berichten wereldwijd werden geplaatst op de dag van de verkiezingen in 2008.

Lees meer over: