Delicious overgenomen door oprichters YouTube

Hoe de toekomst van de social bookmarking dienst Delicious is al lange tijd onduidelijk. Toen afgelopen jaar Yahoo liet weten te gaan stoppen met een reeks diensten waren er eerst geruchten dat de dienst helemaal uit de lucht de gehaald zou gaan worden. Dit bleek niet het geval en al snel werd er een bericht geplaatst dat Delicious zou blijven bestaan maar los van Yahoo. Nu is er definitief zekerheid over de toekomst nu bekend is gemaakt dat de oprichters van YouTube, Chad Hurley and Steve Chen de website hebben overgenomen en onderdeel gaat uitmaken van hun nieuwe bedrijf AVOS.

Verhuizing

Gebruikers van de website die nu inloggen krijgen eerst een melding in beeld dat de website gaat verhuizen naar AVOS. Op deze pagina moet er eerst akkoord worden gegaan met het verhuizen van gegevens plus de nieuwe voorwaarden. Degene die dit doen kunnen dan ongerust over hun favoriete websites blijven beschikken. Delicious blijft in de huidige vorm beschikbaar tot ongeveer juli 2011, gebruikers die niet akkoord zijn gegaan met de verhuizing raken hun gegevens na deze datum definitief kwijt.

Google Bookmarks

Eind februari kwam Google met een tool om eenvoudig favorieten over te zetten naar Google Bookmarks. Degene die dus niet akkoord gaan met de verhuizing naar AVOS zouden een eventuele overstap naar Google kunnen overwegen.

Lees meer over: ,