Delicious lijkt de dans te ontspringen en zal blijven bestaan

Naar aanleiding van een uitgelekte dia die deel uitmaakt van een presentatie van Yahoo is bekend geworden dat het bedrijf van plan is om een aantal slecht presterende diensten te gaan sluiten. Het gaat om AltaVista, Yahoo! Buzz, Yahoo! Bookmarks, Yahoo Picks, MyBlogLog en Delicious. Een aantal diensten zijn ooit overgenomen door Yahoo en een aantal diensten zijn door het bedrijf zelf bedacht. Delicious, overgenomen door Yahoo eind 2005 lijkt echter de dans te ontspringen.

Na aanleiding van alle berichtgeving over het stoppen van diverse diensten heeft het team van Delicious zelf een bericht online geplaatst waarin wordt aangegeven dat de social bookmarking dienst niet uit de lucht gehaald zal worden. Aangegeven wordt dat er geen ruimte zal zijn voor Delicious binnen Yahoo maar er wordt wel gelooft dat er ruimte is om los van het bedrijf verder te gaan. De kans is dus groot dat de dienst binnenkort verkocht zal gaan worden en zodoende (voorlopig) zal blijven bestaan.

Yahoo wilde zelf verder nog niet al teveel kwijt over de berichten en gaf alleen aan dat er inderdaad een aantal diensten gesloten gaan worden maar dat de details hierover pas bekend gemaakt worden zodra het moment daar is. Opmerkelijk is trouwens wel dat de dia werd gelekt door Eric Marcoullier, de oprichter van MyBlogLog. Dit werd hem niet in dank afgenomen en zorgde voor een hoop boze reacties van Yahoo medewerkers.

Lees meer over: