Deck.ly van TweetDeck uitschakelen

Onlangs introduceerde TweetDeck een aanvulling genaamd Deck.ly. Met Deck.ly heb je de mogelijkheid om berichten langer dan 140 karakters te plaatsen op Twitter. In dat geval wordt een bericht afgekort geplaatst op Twitter met een link naar een pagina waar de rest van het bericht te lezen is. Dit kan echter ook onhandig werken en niet iedereen heeft door dat berichten langer dan 140 karakters op deze manier worden geplaatst. Dit kom mede omdat hiervan geen duidelijke melding wordt getoond en mede doordat in TweetDeck zelf, in tegenstelling tot andere applicaties deze berichten wel volledig zijn te lezen.

Deck.ly is eenvoudig uit te schakelen zodat je gewoon weer vast zit aan het maximum van 140 karakters. Ga hiervoor naar de instellingen van TweetDeck. Deze bereik je door op de knop te klikken die bovenin staat aan de rechterkant zoals hieronder is te zien.

Er opent dan een nieuw venster met alle instellingen van TweetDeck. Direct onder het menu item 'General' staat een optie 'Use Deck.ly for sending long updates'. Verwijder het vinkje voor deze regel en klik onderaan op 'Save settings'. Vanaf nu is het maximum van 140 karakters weer geactiveerd, het later inschakelen gaat via dezelfde weg.

Lees meer over: ,