Debatten Obama en Romney goed voor 24 miljoen views op YouTube

Op dinsdag 6 november worden in de Verenigde Staten de presidentsverkiezingen gehouden waarbij het gaat tussen de huidige president Barack Obama en Mitt Romney van de Republikeinse Partij. In de afgelopen weken vonden er diverse debatten plaats, het laatste debat tussen Obama en Romney werd deze week in Florida afgewerkt. In de Verenigde Staten werden de debatten live uitgezonden op televisie en gemiddeld keken er tussen de 60 en 65 miljoen mensen naar, in Nederland trok het debat deze week 61.000 kijkers terwijl het vorige debat nog door 26.000 kijkers werd gevolgd.

Er waren drie debatten tussen Barack Obama en Mitt Romney en er was een debat tussen de vicepresidentskandidaten, Democraat Joe Biden en Republikein Paul Ryan.

Maar niet alleen op televisie konden de debatten live gevolgd worden maar de vier debatten werden dit jaar ook voor het eerst live uitgezonden op YouTube. In totaal trokken de vier debatten kijkers uit 215 verschillende landen die samen goed waren voor 24 miljoen views op de videowebsite. De meeste kijkers kwamen uiteraard uit de Verenigde Staten maar ook kwamen er veel kijkers uit Canada, Australiƫ, Nieuw Zeeland, Japan en Frankrijk. Ondertussen plaatste de New York Times ook diverse video's van de eerste drie debatten op de videowebsite en deze waren goed voor 13 miljoen views, daarmee zijn deze video's de best bekeken video's ooit van de New York Times op de videowebsite.

Op 6 november kunnen de resultaten live gevolgd worden op youtube.com/politics met bijdragen van de New York Times, Wall Street Journal, Al Jazeera, ABC en Larry King.

Lees meer over: ,