De zelfrijdende auto’s van Google mogen nu de weg op in Californië

Sinds deze week mogen in de gehele Amerikaanse staat Californië zelfrijdende auto's te weg op mits dit is voor testdoeleinden. De gouverneur van Californië, Jerry Brown ondertekende een wetsvoorstel waarmee dit mogelijk is geworden. Het is echter nog niet zo dat een auto alleen de weg op mag in Californië, een voorwaarde is namelijk nog wel dat er altijd een persoon met een rijbewijs in de auto moet zitten zodat diegene het stuur over kan nemen als dat nodig is. Met name Google zal erg blij zijn met deze nieuwe wet gezien het feit dat het bedrijf al enkele jaren actief bezig is met de ontwikkeling van zelfrijdende auto's. Sterker nog, de gouverneur kwam speciaal naar het hoofdkantoor van Google om het wetsvoorstel te ondertekenen, een video hiervan bekijk je hieronder.

Uiteindelijk is het idee van deze auto's dat het op de weg een stuk veiliger gaat worden, eerder gaf het bedrijf al aan te denken het aantal ongelukken zodoende flink te kunnen laten dalen. De medeoprichter van Google Sergey Brin denkt dat het rijden met deze auto's veiliger is dan als er een persoon achter het stuur zit. Brin hoop dat in de komende jaren meer mensen gebruik kunnen maken van deze technologie, in het komende jaar zullen in ieder geval steeds meer medewerkers van het bedrijf met deze auto's de weg op gaan.

In de staat Nevada mochten overigens de zelfrijdende auto's van Google sinds enkele maanden de weg op. Californië is nu de tweede Amerikaanse staat waar dit mogelijk is.

Lees meer over: ,