De Tour de France op Twitter #TDF2015

De Tour de France op Twitter #TDF2015
Bron foto: letour.fr

Afgelopen zondag eindigde op de Champs-Élysées de Tour de France 2015 met als grote winnaar de Britt Chris Froome en Nairo Quintana en Alejandro Valverde op de tweede en derde plaats. Gedurende de wedstrijd die begon op 4 juli in Utrecht werden de berichten over de Ronde van Frankrijk 5.3 miljard keer bekeken op Twitter en verder op het web.

Speciaal van de laatste etappe afgelopen zondag die begon in Sèvres en naar de Champs-Élysées ging heeft Twitter een interactieve kaart gemaakt om te laten zien hoe de finale werd beleeft door gebruikers op het sociale netwerk. Deze kaart kan hier worden bekeken.

twitter_map_tour_de_france

Het moment zaterdag dat Chris Froome op de Alpe d’Huez op 1 minuut en 30 seconden eindigde achter Nairo Quintana zorgde voor de meeste berichten op Twitter. Ook werden er veel berichten geplaatst zaterdag toen Thibaut Pinot als eerste over de finish kwam.

  1. @ChrisFroome crosses 1’30” behind @NairoQuinCo (Stage 20 Alpe d’Huez) and wins the Tour de France
  2. @ThibautPinot of France celebrates as he crosses the finish line to win the twentieth stage (Stage 20 Alpe d’Huez)
  3. @ChrisFroome takes stage victory in the first mountain stage of the tour (Stage 10 La Pierre Saint Martin)
  4. @VincenzoNibali wins stage 19 at La Toussuire
  5. @TonyMartin85 wins stage four and takes the yellow jersey (Stage 4 Cambrai)

Winnaar Chris Froome was logischerwijs de wielrenner waar op Twitter het meeste over werd gesproken. Op de tweede plaats Peter Sagan van Tinkoff-Saxo gevolgd door de Colombiaan Nairo Quintana op de derde plaats en Alberto Contador op plaats vier. De top vijf wordt afgesloten door Vincenzo Nibali, de winnaar van de Tour de France vorig jaar.

Peter Sagan kwam als populairste renner uit de bus uit een kleine poll geplaatst op het account @letour, na Peter Sagan was Daniel Teklehaimanot de populairste wielrenner.

twitter_stats_tour_de_france

Team Sky, het team van Chris Froome was het team waar het meest over werd gesproken gevolgd door het team Movistar van Nairo Quintana en als derde het team Etixx Quickstep.

twitter_stats_2_tour_de_france

Lees meer over: ,