Street View Trolley om musea van binnen te fotograferen

Vandaag was er het bericht over een nieuwe website van Google waar je terecht kunt om kunstwerken te bekijken die afkomstig zijn uit collecties van de zeventien belangrijkste musea ter wereld waaronder het van Gogh Museum en het Rijksmuseum. Aanvullend daarop besloot Google de Street View technologie mee te nemen naar binnen en zodoende zijn er 385 museumzalen gefotografeerd. Dat betekent dat je naar Google Maps kunt gaan om de diverse musea wereldwijd van binnen te bekijken.

Nu is het wat lastig om met de auto waar Google normaal gesproken beelden mee maakt voor Street View een museum in te rijden en de Street View Trike is eveneens geen optie. Om de foto's toch te kunnen te maken is er een speciaal wagentje gemaakt die door Google liefkozend Trolley wordt genoemd. De medewerkers van Google zijn met het wagentje door de musea gegaan om de foto's te maken. Een foto van Trolley hieronder.

Om een museum te bezoeken ga naar Google Maps en zoek het museum op. Pak dan het kleine Street View figuurtje aan de linkerkant en sleep Pegman dan op het museum. Als er meerdere verdiepingen beschikbaar zijn zoals in Duitsland dan wordt dit getoond aan de rechterkant zoals je hieronder in de screenshot ziet. Een lijst van alle beschikbare musea die je van binnen kunt bekijken staat hier: maps.google.com/museums.