De prullenbak van Google+ Photos

prullenbakGoogle heeft met de redesign van Google+ afgelopen maand een kleine nieuwe feature toegevoegd aan Google+ Photos. Het gaat om een prullenbak waar alle weggegooide foto's en video's eerst in worden geplaatst voordat Google deze definitief zal verwijderen.

Zodoende heb je net als in bijvoorbeeld Windows nog de mogelijkheid om een verwijderde foto of video eventueel weer terug te halen. Foto's en video's die in de prullenbak van het sociale netwerk belanden blijven hier standaard nog 60 dagen staan. Daarna zal Google de kiekjes definitief verwijderen. Dit is direct een verschil met andere producten. Zo zal Google alle berichten die in de prullenbak van Gmail zitten na 30 dagen automatisch verwijderen en bestanden van Google Docs / Drive blijven gewoon bestaan.

Na het openen van de prullenbak staat er bovenaan een link op de prullenbak te legen. Door een of meerdere foto's te selecteren verschijnt er een blauwe balk in beeld met een knop definitief verwijderen. Hier staat ook een knop Herstellen om de foto of video weer terug te plaatsen. Het bestand zal dan worden geplaatst in het album waar deze in stond voor verwijderen. Gebruikers van Picasa die online foto's (Picasa Webalbums) verwijderen kunnen ook in deze prullenbak terecht om deze foto's eventueel weer terug te plaatsen.

google_plus_fotos

Lees meer over: ,