De populairste video’s op YouTube 2013 (wereldwijd)

De video van het nummer The Fox (What Does the Fox Say?) van het komische duo Ylvis uit Noorwegen was de populairste video van dit jaar op YouTube zo heeft de videowebsite laten weten. Zodoende heeft YouTube ook het logo bovenin de website aangepast en voorzien van een kleine dansende vos. De video is tot op heden al meer dan 275 miljoen keer bekeken sinds het moment dat deze gepubliceerd werd op 3 september dit jaar.

Na Ylvis staat op de tweede plaats de video Harlem Shake (original army edition), gepubliceerd op 10 februari dit jaar door Kenneth Håkonsen uit Noorwegen. Tot op heden is deze video waarin Noorse militairen te zien zijn al meer dan 95 miljoen keer bekeken. Eerder dit jaar groeide de Harlem Shake uit tot een waar internetfenomeen nadat de originele video op de videowebsite was gepubliceerd door vlogger Filthy Frank.

Een dergelijke Harlem Shake video bestaat uit twee delen en begint altijd met een gemaskerd persoon die alleen op het nummer Harlem Shake van Baauer aan het dansen is terwijl andere mensen in de buurt deze persoon negeren. Na ongeveer 15 seconden danst ineens de hele groep mee. Al snel begonnen steeds meer mensen de video na te doen en binnen korte tijd stroomde YouTube vol met allerlei Harlem Shake video's.

Tevens plaatste YouTube begin dit jaar een gerelateerde Easter Egg die nog altijd werkt. Hieronder zie je de volledige top 10 van de populairste video's op YouTube dit jaar.

 1. Ylvis - "The Fox (What Does the Fox Say?)"
 2. "Harlem Shake (original army edition)"
 3. "How Animals Eat Their Food" | MisterEpicMann
 4. "Miley Cyrus - Wrecking Ball (Chatroulette Version)"
 5. "baby&me / the new evian film"
 6. Volvo Trucks - "The Epic Split feat. Van Damme"
 7. "YOLO (feat. Adam Levine & Kendrick Lamar)"
 8. "Telekinetic Coffee Shop Surprise"
 9. "THE NFL : A Bad Lip Reading"
 10. "Mozart vs Skrillex. Epic Rap Battles of History Season 2"

Muziekvideo's

De Zuid-Koreaanse rapper wist afgelopen jaar al diverse records te pakken met zijn video Gangnam Style. Op 21 december afgelopen jaar wist de video als eerste video ooit op YouTube de mijlpaal te bereiken van 1 miljard views nadat al een maand eerder de titel van de best meest bekeken video ooit al werd binnengesleept. Inmiddels staat de teller al op ruim 1.8 miljard views. Dit jaar staat PSY in de categorie muziekvideo's wederom op de eerste plaats maar dit keer met de video Gentleman, de opvolger van Gangnam Style.

Wat betreft de best bekeken muziekvideo's staat Miley Cyrus op zowel de tweede als de derde plaats. Op de tweede plaats staat de video van het nummer Wrecking Ball en op de derde plaats de video van het nummer We Can't Stop. Verder in de top 10 onder andere Katy Perry met Roar, Rihanna met Stay en Avicii met Wake me Up. De Amerikaanse rapper Macklemore is net buiten de top 10 gevallen en staat met de videoclip van het nummer Can’t Hold Us op plaats 14, dit nummer was in 2013 het populairste nummer op Spotify.

Hieronder de top 10 muziekvideo's op YouTube 2013.

 1. PSY - "GENTLEMAN M/V"
 2. Miley Cyrus - "Wrecking Ball"
 3. Miley Cyrus - "We Can't Stop"
 4. Katy Perry - "Roar (Official)"
 5. P!nk - "Just Give Me A Reason ft. Nate Ruess"
 6. Robin Thicke - "Blurred Lines ft. T.I., Pharrell"
 7. Rihanna - "Stay ft. Mikky Ekko"
 8. Naughty Boy - "La La La ft. Sam Smith"
 9. Selena Gomez - "Come & Get It"
 10. Avicii - "Wake Me Up (Official Video)"
Lees meer over: , ,