De Oscaruitreiking op Twitter goed voor 14,7 miljoen berichten

De Oscaruitreiking op Twitter goed voor 14,7 miljoen berichten

Gisteravond werden voor de 86ste keer de Oscars uitgereikt in het Dolby Theatre in Hollywood Los Angeles. De uitreiking van de gouden beelden zorgen voor veel berichten op Twitter, in totaal werden er 14,7 miljoen berichten geplaatst door gebruikers wereldwijd tijdens de gehele show die begon om 20:30 uur lokale tijd en duurde tot middernacht.

De presentatie lag in handen van Ellen DeGeneres en zij kreeg gisteravond het idee om een groepselfie te plaatsen op Twitter met als doel om dit bericht het meest geretweete bericht ooit te laten worden, en dat lukte. Het record was tot gisteravond in handen van president Barack Obama, dit was een bericht geplaatst in november 2012 die meer 710.000 keer werd geretweet. Het resultaat van de actie gestart door Ellen DeGeneres gisteravond heeft in totaal al gezorgd voor meer dan 2, miljoen retweets, een behoorlijke verbetering van het oude record. Ook is het bericht tot op dit moment al 1,3 miljoen keer als favoriet gemarkeerd. Daarnaast kreeg de presentatrice er ruim 1 miljoen volgers bij.

De groepsfoto die eerst werd geplaatst op Twitter werd ook geplaatst op Facebook en werd ook hier snel populair, tot op heden is de foto meer dan 12 miljoen keer geliked.

Wat overigens wel veel mensen opviel was dat Ellen DeGeneres voor de schermen een smartphone van Samsung gebruikte en achter de schermen gebruikte ze weer een iPhone, waarschijnlijk haar eigen toestel. Samsung is een grote sponsor van de Oscaruitreiking.

Naast het bovengenoemde hoogtepunt waren er nog meer pieken op Twitter gisteravond. Het moment dat Ellen DeGeneres de genomineerden en andere sterren verzamelde voor de groepsfoto zorgde al voor 254.644 berichten per minuut en het moment dat de presentatrice een pizza bestelde voor het publiek was goed voor 158.159 berichten per minuut. Het derde hoogtepunt was niet voor de presentatrice maar voor de film Gravity die gisteravond de nodige beelden wist binnen te slepen. Het moment dat de film de zesde Oscar van de avond won was goed voor meer dan 135.000 berichten per minuut.

De acteurs waarover de meeste berichten werden geplaatst waren Jennifer Lawrence, Brad Pitt, Alfonso CuarĂ³n, Cate Blanchett en Sandra Bullock. De meest besproken films waren Gravity, Frozen, 12 Years a Slave, Dallas Buyers Club en The Wolf of Wall Street.

Facebook

Op Facebook werd ook druk gepraat over de uitreiking. In totaal werden er 25.4 miljoen status updates, reacties en likes geplaatst gerelateerd aan de Oscars door meer dan 11 miljoen gebruikers. Het meest werd er gesproken over het moment dat 12 Years a Slave de prijs voor beste film won. Ook werd er veel gesproken over het optreden van zangeres Bette Midler, het winnen van de Oscar voor beste acteur door Matthew McConaughey.

Google

Als laatste deelde Google nog de onderstaande afbeelding op Twitter.

google_oscars_2014

Lees meer over: