De Oscars volgens Bing op basis van zoekopdrachten

Aanstaande zondag zal de 85ste uitreiking van de Oscars plaats gaan vinden in het Dolby Theatre in Hollywood. Zoekmachine Bing van Microsoft keek alvast even vooruit op de uitreiking en maakte de onderstaande infographic. Op basis van uitgevoerde zoekopdrachten verwacht Bing dat de film Argo uitgeroepen zal worden tot de beste film, er werd veruit het meest gezocht naar Argo vergeleken met de andere genomineerde films. Argo gaat over hoe de CIA Amerikaanse burgers gaat redden in Iran door te doen alsof er een film wordt gemaakt, de film werd geregisseerd door hoofdrolspeler Ben Affleck.

Gebaseerd op uitgevoerde zoekopdrachten zal Hugh Jackman, de hoofdrolspeler in Les Misérables de Oscar mee naar huis gaan nemen voor beste acteur. Jackman won afgelopen maand nog een Golden Globe voor zijn rol in deze film. Jennifer Lawrence zal de Oscar voor beste actrice gaan winnen voor haar rol in Silver Linings Playbook. Robert De Niro is het meest favoriet als het gaat om beste mannelijke bijrol, Anne Hathaway is favoriet voor beste vrouwelijke bijrol. Hathaway won afgelopen maand Golden Globe voor haar rol in Les Misérables. De beste regisseur zal Steven Spielberg worden voor Lincoln.

Overigens lanceerde Twitter vorige maand de Twitter Oscars Index speciaal gericht op de uitreiking aankomend weekend. Deze site is te bekijken door te gaan oscars.twitter.com

infographic_oscars

Lees meer over: ,