De nieuwe Privacysnelkoppelingen van Facebook

Facebook heeft de nieuwe privacysnelkoppelingen uitgerold naar alle gebruikers. In de blauwe balk bovenin staat een kleine knop in de vorm van een slotje direct naast de knop om de instellingen van het sociale netwerk te openen. Op deze manier kun je snel even bekijken hoe alle opties momenteel ingesteld zijn, goed om in ieder geval te controleren.

Na het klikken op het icoon zie je drie onderdelen, 'Wie kan mijn inhoud zien?', 'Wie kan contact met me opnemen?' en als derde 'Hoe zorg ik dat iemand me niet meer lastigvalt?'.

Facebook Snelkoppelingen

Wie kan mijn inhoud zien?

Door 'Wie kan mijn inhoud zien?' te openen komen drie items tevoorschijn. Als eerste zie je wie je toekomstige berichten kunnen bekijken, dit kan eventueel direct hier aangepast worden als hetgeen wat hier is ingesteld niet correct is. Ook hier een link naar het nieuwe activiteitlogboek waarmee je al je eigen berichten en de inhoud waarin je getagd bent kunt bekijken. Als laatste staat hier de optie 'Wat zien anderen op mijn tijdlijn'. Deze feature bestond al langer en geeft de mogelijkheid om je eigen profiel te bekijken als een vriend.

Facebook Snelkoppelingen Inhoud

Wie kan contact met me opnemen?

Door op 'Wie kan contact met me opnemen?' te klikken zie je als eerste de nieuwe filters die recent zijn doorgevoerd. Je hebt hier de keuze uit Basisfiltering en Strike filtering, ook kan hier ingesteld worden wie vriendschapsverzoeken mogen sturen en wie dus niet.

Facebook Snelkoppelingen Contact

Hoe zorg ik dat iemand me niet meer lastigvalt?

Onder 'Hoe zorg ik dat iemand me niet meer lastigvalt?' kan eventueel een gebruiker van het sociale netwerk geblokkeerd worden. Voer hier de naam of e-mailadres in van degene die je wilt blokkeren en geen gesprekken meer mag beginnen en ook de inhoud op je timeline niet meer mag bekijken. Via de link zie je een lijst met geblokkeerde gebruikers.

Facebook Snelkoppelingen Gebruikers blokkeren

Onderaan de popup staat een link om alle privacyinstellingen en -functies te bekijken.

Lees meer over: