De eerste tweet op Twitter, stats en documentaire Bloomberg

Het is vandaag precies 5 jaar geleden dat de eerste tweet op Twitter werd geplaatst door Jack Dorsey. Op dat moment heette Twitter nog geen Twitter maar Twttr. De overgang vond pas later in 2006 plaats en het bijbehorende domein Twitter.com werd voor 7500 dollar gekocht. Inmiddels is Twitter uitgegroeid tot wereldwijd gebruikte dienst.

Statistieken

Vanwege de vijfde verjaardag heeft de microblogdienst een aantal statistieken op een rij gezet. Zo duurde het 3 jaar, 2 maanden en een dag om tot de 1 miljard tweets te komen. Dit aantal tweets wordt nu door alle gebruikers binnen een week geplaatst. Een jaar geleden werden er gemiddeld 50 miljoen tweets per dag geplaatst en inmiddels is dit gestegen naar 140 miljoen berichten per dag. Op het moment dat Michael Jackson overleed op 25 juni 2009 werden er 456 tweets per seconde geplaatst, een nieuw record op dat moment. Het huidige record staat op 6939 tweets per seconde.

Op 12 maart 2011 werden er 572.000 nieuwe accounts aangemaakt en het gemiddelde lag afgelopen maand op 460.000 accounts per dag. Er is een stijging van 182 procent wat betreft het aantal mobiele gebruikers vergeleken met afgelopen jaar. In januari 2008 werkten er nog slechts 8 mensen bij Twitter, inmiddels zijn dit er 400.

Bloomberg

Recent maakte Bloomberg een documentaire over de 3 oprichters van Twitter, Evan Williams, Biz Stone en Jack Dorsey. De video maakt deel uit van de reeks documentaires genaamd 'Game Changers' en eerder waren onder andere de oprichters van Google al te zien. De video over de oprichters van Twitter is hieronder te bekijken.

Lees meer over: