De eerste #selfie op Instagram

De eerste #selfie op Instagram

Eerder deze week werd het woord Selfie benoemd tot het Britse woord van het jaar door de Oxford Dictionaries. Het woord Selfie is omschreven door de Oxford Dictionaries als een foto genomen door iemand van zichzelf, meestal genomen met een smartphone of een webcam en daarna geüpload wordt naar een sociaal netwerk. Het gebruik van het woord Selfie zou meer dan 17.000 procent zijn gestegen vergeleken met een jaar eerder.

Veel van deze foto's worden gedeeld op Instagram en ooit was iemand de eerste die een foto online deelde met deze hashtag. Instagram laat weten dat de hastag #selfie al meer dan 57 miljoen keer is gebruikt. Jennifer Lee heeft de eer om de eerste gebruiker te zijn die de hashtag toevoegde aan een foto van zichzelf. De betreffende foto werd op 16 januari 2011 geupload naar Instagram en op 27 januari 2011 middels een reactie voorzien van de hastag #selfie. Dit was de dag dat Instagram ondersteuning voor hashtags toegevoegde. Jennifer Lee was natuurlijk niet de eerste die een foto van zichzelf deelde op Instagram.

Volgens de Oxford Dictionaries werd het woord Selfie al ruim elf jaar geleden gebruikt in een Australisch forum. Het woord werd in augustus al toegevoegd aan de online versie van het woordenboek maar zal eerst nog niet toegevoegd gaan worden aan de Oxford English Dictionary. Ook werd het woord Selfie afgelopen maand toegevoegd aan de digitale versie van de Dikke Van Dale met als omschrijving 'fotografisch zelfportret, vaak gemaakt met de camera op armlengte en gepubliceerd op socialenetwerksites e.d.'

Lees meer over: ,