De +1 button op Google.nl

Zoals afgelopen donderdag al werd vermoed heeft Google nu officieel bekend gemaakt dat de +1 button verder uitgerold zal gaan worden. Sinds maart is de knop om websites en advertenties aan te bevelen (+1) alleen beschikbaar op Google.com maar nu zal de knop verder wereldwijd beschikbaar gaan komen waaronder op de Nederlandse versie van de zoekmachine. De +1 button wordt direct geplaatst achter de titel van een zoekresultaat.

Aanbevelingen

De aanbevelingen die je doet zijn in principe alleen zichtbaar voor mensen in je eigen sociale netwerk om zodoende vrienden te helpen met het vinden van relevante websites. Daarnaast worden +1-waarderingen toegevoegd aan je eigen Google profiel.

Neem bijvoorbeeld de onderstaande screenshot. Te zien is dat Laura op de +1 button heeft geklikt en zodoende de website Squawcreek.com heeft aanbevolen. Stel dat je nu zelf een zoekopdracht uit hebt gevoerd waarbij de website Squawcreek.com tussen de zoekresultaten staat dan is direct onder het resultaat te zien dat Laura de website heeft aanbevolen en weet je dus dat het een mogelijk nuttige website betreft.

Ideaal volgens Google omdat de aanbeveling op het juiste moment komt en de meningen van deze mensen belangrijk voor je zijn, althans daar gaan we dan even vanuit :-).

Eigen website

Het is tevens mogelijk om de knop op een website te plaatsen. Het plaatsen van een button op een website is redelijk eenvoudig, kijk voor meer informatie even hier. Google heeft verder met diverse grotere websites samengewerkt om de button te implementeren, in Nederland is er samengewerkt met AD.nl. Op de nieuwswebsite is de +1 button te zien direct onder de artikelen op dezelfde manier als hier op WebSonic.nl.

Toen de knop werd geïntroduceerd kondigde Google overigens al aan dat het aantal +1 aanbevelingen gebruikt zal gaan worden als signaal voor de ranking van zoekresultaten. Statistieken volgen later en worden toegevoegd aan Webmaster Tools.

Uitleg

Hieronder de Nederlandstalige video met meer informatie over de nieuwe knop die vorige week al online werd geplaatst evenals de bijbehorende Nederlandstalige pagina.

Lees meer over: , ,