Alle applicaties in App Store Apple gratis dankzij trucje

Er is ontdekt dat middels een simpele truc alle applicaties in zowel de App Store als de Mac App Store geheel gratis gedownload kunnen worden. De truc is ontdekt door de 13-jarige ontwikkelaar Paul Dunahoo die de methode demonstreert in de onderstaande video. Te zien is hoe hij betaalde applicaties uit de Mac App Store geheel gratis kan downloaden evenals applicaties voor de iPhone, iPod en ook de iPad.

Het gratis verkrijgen van de applicaties kan door eerst bij Apple een account (Apple ID) als gestolen of gehackt op te geven waarna Apple het account zal vergrendelen. Zodra dan de gebruiker zijn account weer terugkrijgt kunnen de betaalde applicaties gratis gedownload worden. In de video is te zien dat er bij de applicaties wel gewoon een prijs staat maar de gebruiker hoeft deze niet te betalen want er wordt namelijk een melding getoond dat de gebruiker al een eerdere versie van de software bezit, iets wat dus in werkelijkheid niet het geval is. Detail hierbij is dat de applicatie niet in de aankoophistorie komt te staan.

Apple heeft nog niet gereageerd maar ongetwijfeld zal het probleem snel verholpen worden. Het is niet duidelijk of deze truc bij iedereen werkt die een Apple ID terugkrijgt.

Lees meer over: ,