Daily Mail zet vacature in Robots.txt, Webwereld.nl in de bron

De Engelse krant, de Daily Mail heeft een originele manier gevonden om een vacature online te plaatsen. De vacature is te vinden in het robots.txt bestand, een bestand dat gebruikt wordt om zo bepaalde informatie door te geven aan zoekmachines zoals de Googlebot. Normaal gesproken open je dit bestand niet direct maar gezien het feit dat de vacature is gericht op een SEO specialist zal een potentiële kandidaat dit mogelijk wel doen. Een woordvoerder van de krant stelt dan ook dat deze manier van adverteren alleen de beste mensen bereikt.

Wie het bestand opent ziet de vacature nog niet direct staan, na scrollen komt de volgende tekst tevoorschijn: "August 12th, MailOnline are looking for a talented SEO Manager so if you found this then you're the kind of techie we need! Send your CV to holly dot ward at mailonline dot co dot uk". Het is niet bekend hoeveel mensen daadwerkelijk hebben gesolliciteerd naar aanleiding van de vacature in het bestand.

Bron

De Daily Mail heeft dus de vacature in het robots.txt bestand geplaatst maar wat ook voorkomt zijn vacatures die te vinden zijn in de bron van een website. Wie bijvoorbeeld de bron bekijkt van Webwereld.nl zal direct bovenaan een vacature zien staan van IDG Nederland voor een medior webdeveloper waarvan hieronder een screenshot.

Lees meer over: