Dag van de Arbeid 2013 logo van Google op homepage

Dag van de Arbeid

Gisteren zag je nog op de Nederlandse homepage van Google een logo die volledig in het teken stond van de Troonswisseling. Zodoende waren de portretten van prinses Beatrix en koning Willem-Alexander verwerkt in het logo, een kopie evenals logo's geplaatst in de voorgaande jaren vanwege Koninginnedag bekijk je op deze pagina. Vandaag is het tijd voor het volgende logo op een aantal lokale homepages van de zoekmachine en deze doodle staat in het teken van de Dag van de Arbeid, de dag die jaarlijks op 1 mei valt.

De Dag van de Arbeid is een feestdag van de socialistische en communistische arbeidersbeweging. De dag vindt in Nederland en België elk jaar op 1 mei plaats evenals in diverse andere landen maar er zijn ook landen die afwijken van deze datum. In Europa is 1 mei in bijna alle landen een officiële feestdag. In veel landen waaronder in België en Frankrijk is deze dag een doorbetaalde vrije dag. In Nederland is dit niet zo met uitzondering van een groep ambtenaren. Ook de werknemers van vakbonden zijn vrij.

Voorgaande jaren

Google vierde de Dag van de Arbeid voor het eerst in 2004 met een logo die op dat moment alleen was te zien op de homepages van Zweden en Portugal. De jaren erna werden overgeslagen tot 2010 toen Google de draad weer oppakte met doodles in het teken van deze dag. Een overzicht van alle logo's voor de Dag van de Arbeid bekijk je hier.

Lees meer over: ,