D66-raadslid Willem Bos is een internethype, er is zelfs al een Willem Bos Generator

D66-raadslid Willem Bos is een internethype, er is zelfs al een Willem Bos Generator

D66-raadslid in Zoetemeer Willem Bos is snel aan het uitgroeien tot een internethit. Willem Bos schrijft namelijk met regelmaat stukjes voor de website dichtbij.nl, een website met lokaal nieuws waar ook gastredacteuren nieuws en andere zaken voor kunnen schrijven.

Nu is het feit dat Bos berichten schrijft niet zo heel bijzonder maar wel is bijzonder dat het raadslid altijd weet te verschijnen op de foto's die hij plaatst bij zijn berichten. En dit laatste is op een gegeven moment gaan opvallen want op elke foto is Willem Bos in dezelfde pose te zien, altijd rechtsonder op de foto. Wie bovendien goed kijkt naar de foto's zal ook snel zien dat het toch wel erg veel weg heeft van knutselwerk en dat is dus ook het geval. In een reactie tegenover Spitsnieuws geeft hij toe zichzelf met regelmaat in de foto's te plaatsen.

Bos zegt er niet moeilijk over te doen en ziet de nieuwsberichten als een soort persberichten, omdat hij lid is van een politieke partij wil Bos graag een foto van het onderwerp maar ook zichzelf in beeld zien. Je wil toch je gezicht laten zien. Dan kun je twee foto’s plaatsen, maar het een ook met het ander combineren. Op verkiezingsposters zie je ook telkens dezelfde foto. Herhaling is goed, aldus de korte verklaring van Willem Bos.

Internethit

Het gevolg is alleen nu dat hierdoor het raadslid nu aan het uitgroeien is tot een ware internethype, want Willem Bos is nu echt overal bij. Van het Glazen Huis, de troonopvolging, de opening van een nieuwe Dagomarkt in Duckstad, het zinken van de Titanic, de VMA's 2013 tot de landing op de maan, Willem Bos was present. Veel gebruikers op Twitter hebben al foto's geplaatst met de foto van Bos en er is zelfs al een pagina aangemaakt op Facebook met de titel Willem Bos is overal. NOS op 3 heeft zelfs een Willem Bos Generator online geplaatst om het raadslid te tonen op elke website.

Willem Bos stoort zich er in ieder geval verder niet aan dat hij uitgegroeid is tot een internethype in Nederland, Ik ben helemaal niet zo actief met computers en internet en zo.

Lees meer over: , ,