Crisis.nl uit de lucht in verband met brand Moerdijk – update

Vanwege de enorme brand in een chemisch bedrijf in Moerdijk is op verzoek van de gemeente Valkenswaard de website Crisis.nl van het Nationaal Crisis Centrum in de lucht gezet. Echter ging de website vanwege de grote belangstelling al gauw onderuit, iets waarvan je zou verwachten dat de website op berekend is. Wie de website nu bezoekt wordt doorgestuurd naar remote.crisis.nl en krijgt een melding (Service Unavailable) in beeld dat de website niet beschikbaar is.

Update

Op het moment van schrijven is Crisis.nl weer in de lucht. Op de homepage korte berichten over de brand. Door te klikken op 'Berichtgeving op datum' worden antwoorden op diverse vragen gegeven. Aangegeven wordt dat Omroep Brabant is ingeschakeld als rampenzender en dat inwoners kunnen kijken op teletekstpagina 302.

Update 2

Het blijkt dat de website onderuit ging vanwege een menselijk fout, meer hierover in het bericht: Crisis.nl niet uit de lucht vanwege vele bezoekers.

Mensen die meer informatie willen over de huidige situatie kunnen als alternatief bellen naar 0800-1351. Verder is het nieuws via Omroep Brabant te volgen. De website van de regionale omroep kreeg ook een hoop extra bezoek te verwerken waardoor deze even uit de lucht is geweest maar verder tot op heden is de website nog altijd goed bereikbaar.

Twitter

Op Twitter worden momenteel veel berichten geplaatst en 8 van de 10 trending topics wat betreft Nederland gaan op dit moment over de brand. De topics variëren van Brand Moerdijk tot Zuid-Holland Zuid tot Antoine Peters die verslag doet namens RTL Nieuws. Wereldwijd gezien is "GROTE VUURBAL JONGUH" een trending topic :-).

Lees meer over: